Ons kantoor advocaten Brugge

raadpleeg ons online
bel ons voor een afspraak
maak een afspraak op ons kantoor

Theoma advocatenkantoor

Theoma advocatenkantoor adviseert en verdedigt particulieren, ondernemingen, verzekeraars en overheden. Dit hoofdzakelijk in dossiers met betrekking tot vastgoed, aansprakelijkheid en algemeen handels- en vennootschapsrecht.

Onze advocaten hebben een veelzijdige en doorgedreven vakkennis en kunnen bogen op een jarenlange ervaring. Het kantoor beschikt over een uitgebreide bibliotheek en een performante infrastructuur. Door het volgen of aanbieden van permanente vorming blijven onze advocaten op de hoogte van elke evolutie in de respectievelijk door hen gevolgde materies.

Theoma advocatenkantoor staat garant voor een duidelijke communicatie, heldere en bruikbare adviezen en een overtuigende verdediging van uw belangen, dit zowel voor de rechtbanken, in arbitrage of voor tuchtrechtelijke instanties (OA, BIV, …).

Theoma advocatenkantoor investeert ook in nieuwe technologieën. Zij is initiatiefneemster van raadpleeg-een-advocaat.be, een platform welk cliënten toelaat om online, via videoverbinding, een advocaat te raadplegen. Met reglement-van-interne-orde.be biedt Theoma een tool aan welk haar toelaat om aan de hand van een gedetailleerde lijst parameters snel en goedkoop een reglement van interne orde op maat van een mede-eigendom aan te bieden.

… vanuit de historische binnenstad van Brugge

Theoma advocatenkantoor is gehuisvest in een statige woning aan de Riddersstraat 13 te Brugge, ook gekend als “Huis Sinnaeve”. Het huis werd gebouwd in 1821 en werd over de jaren heen bewoond door diverse vooraanstaande Brugse families (ondermeer Walter Ganshof-Van der Meersch, later Advocaat Generaal bij het Hof van Cassatie). In 1959 kwam de woning in handen van de Provincie West-Vlaanderen, die er tot 2012 diverse diensten in onderbracht.

In 2012-2013 werd het pand grondig verbouwd, om er vanaf 1 september 2013 het Advocatenkantoor De Clerck & Coppens in te huisvesten. Sedert 1 januari 2016 is Riddersstraat 13 het thuisadres van Theoma advocatenkantoor. Een monumentaal gebouw, voorzien van een moderne en efficiënte kantoorinfrastructuur, waar het aangenaam werken is en waar het cliënteel op een professionele manier ontvangen wordt.

Meer over de geschiedenis van de woning: ontdek het hier (bron: Brigitte BEERNAERT e.a., Riddersstraat 13, het huis Sinave, in: Monument en metaal, Open monumentendagen Brugge 2001, Brugge, 2001).