Theoma advocatenkantoor Brugge

raadpleeg ons online
bel ons voor een afspraak

Ivan Coppens

° Roeselare, 22 mei 1968

Specialisatie

Vastgoed | Aansprakelijkheid


meer info

Professioneel

Na een opleiding in een advocatenkantoor te London, heeft Mr. Ivan Coppens zijn stage als advocaat aangevat te Antwerpen, waar hij vooral praktiseerde in het transportrecht (weg- en zeevervoer) en distributiecontracten (concessies voor alleenverkoop, agentuurovereenkomsten, ...). Zijn stage heeft hij vervolgens voltooid te Brugge, onder het patronaat van zijn latere vennoot Mr. Daniël De Clerck. Tot 1 september 2013 vormde hij samen met Mr. Daniël De Clerck een associatie.

Sedert 1 januari 2016 werkt hij onder de benaming Theoma | advocatenkantoor. Mr. Ivan Coppens was gedurende ruim vijftien jaar ook actief als syndicus in een veertigtal mede-eigendommen in de Brugse regio, hetgeen hem een specialist maakt inzake mede-eigendomsrecht, niet alleen vanuit de theorie, doch ook vanuit de praktijk.

Benevens mede-eigendomsrecht, is hij ook actief in alle overige aspecten van het vastgoedrecht (makelaarscontracten, deontologie van de vastgoedmakelaar, aanneming, koop-verkoop, huur, promotie overeenkomsten, ...). Benevens het vastgoedrecht treedt hij ook op voor meerdere verzekeringsmaatschappijen actief in het aansprakelijkheidsrecht (ABR, BA, medische aansprakelijkheid, notariële aansprakelijkheid, letselschade).

Tenslotte is hij ook thuis in commercieel recht (handelscontracten, distributiecontracten, handelspraktijken, internationaal handelsrecht, transportrecht).

Hij heeft ook ervaring met nationale en internationale arbitrage en pleitte o.a. dossiers voor de International Chamber of Commerce. Mr. Ivan Coppens heeft de opleiding bemiddeling in burgerlijke- en handelszaken gevolgd en is houder van het getuigschrift Evaluatie Menselijke Schade (KU Leuven).

Dankzij zijn uitstekende talenkennis (Nederlands, Frans, Engels, Spaans en Duits), is hij je uitgelezen partner bij al je contacten met het buitenland.

Op sociaal vlak was Mr. Ivan Coppens o.a. actief als voorzitter van de Ronde Tafel en 41-club te Knokke, zonevoorzitter van de Ronde Tafel West- en Oost-Vlaanderen en lid van het nationaal comité van de Ronde Tafel België.

Thans is Mr. Ivan Coppens lid van de Koninklijke Sint-Sebastiaansgilde te Brugge en van diverse andere lokale en regionale verenigingen.

meer info

Studies

1980-1986 : Humanoria Klein Seminarie Roeselare, afdeling Latijn-Wetenschappen
1986-1988 : Kandidatuur Rechten, Facultés Notre-Dame de la Paix, Namen
1988-1991 : Licentiaat in de Rechten, KU Leuven
1990-1991 : Derde licentie Rechten te Southampton, Engeland, in het kader van het Erasmus-uitwisselingsprogramma
1992-1993 : Bijzondere licentie transportwetenschappen aan het R.U.C.A., Antwerpen.

meer info

Bijkomende opleidingen

- Bemiddeling in burgerlijke- en handelszaken.
- Getuigschrift Evaluatie van menselijke schade.
- Collaboratief onderhandelen

meer info

Talenkennis

Nederlands | Frans | Engels | Duits | Spaans